Over Mij

Als hobby ben ik rond 1998 begonnen met beeldhouwen. Met veel plezier en enthousiasme heb ik vele beelden in steen gemaakt. Onder andere in de steensoorten Serpentijn en Albast. Na 15 jaar vond ik het ook tijd om andere kunstzinnige materialen te ontdekken. Na een periode schilderen wilde ik toch weer in “3-D” werken, omdat mijn werk een voor- achter-, zij- kant ‘moet’ hebben…

Bij Wessel Bezemer, beeldend kunstenaar te Beemster, heb ik enkele jaren wekelijks les gehad in gemengde technieken. In de basis werkte ik met klei. Ik merkte dat ik in de verschillende materialen steeds expressiever ging werken en werd in de tussentijd steeds nieuwsgieriger naar klei. Wat kan ik met dat materiaal? Opbouwen in plaats van afhakken. Soms boetseer ik als beeldhouwer.

Via een workshop klei en raku stoken bij Kees Hoogendam, nu 4 jaar gelden werd ik ‘gepakt’ door de klei. Het boetseren en handvormen door werk in ringen op te bouwen begon me steeds meer in de vingers te zitten. Sinds 2 jaar heb ik wekelijks les bij Kees Hogendam aan de Voorsterweg te Marknesse.

Naast deze kunstzinnige en creatieve ontdekkingsreizen ben ik ook gestart ( 2015) met een opleiding tot kunstzinnig en dynamisch coach, aan de TIKI te Assen/ Breda.

Deze opleiding, mijn creatieve en kunstzinnige ontwikkeling in combinatie met mijn beroepsloopbaan, boort nieuwe wegen aan en een herorientatie op werk.